Verliefd op de ongerepte natuur kom naar Le Ranch en ontdek er de rust en de gemoedelijke sfeer.2020.01.25 GUIDED TOUR OF VAUVILLE NATIONAL NATURE RESERVE

 
Met meer dan 2000 vermelde soorten is het natuurreservaat Vauville een opmerkelijke beschermde plaats in het departement. Tijdens deze ontdekkingsreis naar de fauna en flora kun je veel soorten vogels, planten of insecten ontdekken.
Afspraak om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de ingang van het reservaat, nabij de gemeentelijke camping in Vauville.
Lening verrekijker.
Prijzen 5 euro voor volwassenen, gratis voor kinderen.
Informatie op 02 33 08 44 56 of reservenaturellevauville@orange.fr.
Reserveren niet verplicht.

Zaterdag 25 januari 2020
Openingstijden 10:00 tot 12:30

Bron: www.manchetourisme.com
 


2020 COTENTIN HIKES

 
De GR 223 of beter bekend als de "Sentier des Douaniers" is een voetgangersroute die zich over de Cotentin uitstrekt van het strand van Denneville naar Utah Beach. Met zijn 300 km slingerend pad het douanespoor, werd dit pad gebruikt voor kustbewaking om smokkel met de Kanaaleilanden tot het begin van de 20e eeuw te voorkomen of te beperken.

Of u nu een ervaren wandelaar of een eenvoudige wandelaar bent, laat u leiden door dit pad dat u nooit zal verrassen. Van inhammen tot inhammen en van pet tot pet wordt u verleid door de diversiteit en de schoonheid van de landschappen.

Soms steil, soms heuvelachtig, verrast dit wandelpad altijd met de verscheidenheid en contrasten van zijn landschappen. De uitbundige natuur biedt de wandelaar een spektakel van schaduwen en lichten, kleuren en geuren. Een ervaring om te leven!

Vertrek mogelijk vanaf Camping Le Ranch in Le Rozel!

Bron: www.encotentin.fr

[LIEN = https: //www.encotentin.fr/wp-content/uploads/2019/12/brochure-rando-2020.pdf] Brochure randonnées Cotentin 2020 [/ LIEN]